Nyheter

Biljettsläpp

September 21, 2018

Nu finns biljetterna ute till föreställningen "En Oförglömlig Historia" som har premiär den 17 november kl. 19.00 på Storan Följ med romska kvinnor i flera generationer på deras resa för att återupptäcka sitt folks historia! …

Läs mer

Kick off- En Oförglömlig Historia

September 17, 2018

Trajosko Drom drog ihop en "kick off" tillsammans med regissören Anna Ullen. Dans Koreografer kom för att få inspiration till att sätta ihop en dans inför föreställningen "En Oförglömlig Historia". …

Läs mer

Studiesök

September 17, 2018

Abedin Denaj som arbetar i Gävle Kommun  med romska frågor och Mimmi Fazlijevic från Gävles Romska Förening  var på studiebesök hos Trajosko Drom . Där vi utbytte inspiration och fick ta del av deras fina arbete. Tack för besöket!

Läs mer

Radio Romano på besök hos oss

Augusti 17, 2018

Ett stort tack till härliga gänget från Radio romano som var på besök hos oss för intervju angående vårt demokrati projekt !  Det blev en väldigt intressant diskussion om frågan om vad romer tycker och tänker kring valet i år. …

Läs mer

Romale dikhen aj na bitren!

Augusti 17, 2018

I dag 2 Augusti uppmärksammar vi den romska förintelsen och är på plats i Auschwitz för utbildning och minnesceremonin tillsammans med romer från hela Europa på bild talar överlevaren Rosa. Romale dikhen aj na bistren!

Läs mer

Demokratiprojekt

Juni 15, 2018

Trajosko Drom var på Rådhuset och träffade oppositionsråd för KD David Lega. En del av vårt demokratiprojekt inför valet

Läs mer

Workshop

Juni 15, 2018

Det blev en lyckad workshop! Wow vilka talanger vi fick se, ser framemot med ett fortsatt kreativ arbete. Tack alla deltagande!!

Läs mer

Egenmakt i minoritetspolitiken

Maj 8, 2018

En intressant föreläsning om egenmakt i minoritetspolitiken med Länsstyrelsen, Västra Götalandsregionen och Sverigefinska Riksförbundet distrikt Västra Götaland.

Läs mer

Forum för Levande Historia

Maj 8, 2018

Trajosko Drom deltog i fortbildningen "kan vi prata om rasism" hos forum för Levande historia. Ett upprag om att samordna och följa upp regeringens plan mot rasism.

Läs mer

BRIS nätverksträff

Mars 28, 2018

Trajosko Drom deltog i BRIS nätverksträff där vi fick lyssna på ett väldigt lärorikt panelsamt om skolans roll och ansvar för att främja psykisk hälsa bland barn och unga.

Läs mer

Gilla Trajosko Drom på Facebook!