Kulturkalaset

Nationella minoriteter på Kulturkalaset 

Under Göteborgs kulturkalas 2017 samverkar Trajosko Drom med övriga minoritetsgrupper och Göteborgs Stad om programläggning för gemensamma och egna evenemang. Föreningen står som arrangör och administratör för den romska minoritetens aktiviteter i samverkan med Judiska församlingen, Kulturgruppen för resandefolket och Sverigefinska distriktet.


Romano Drom

Färgsprakande show med olika romska grupper

Välkomna till Romano Drom - En show med inslag från den romska resan från 1000-talets Indien till dagens förorter. En inspirerande upplevelse av läckra sång- och dansnummer från olika romska grupper. Här bjuds på bland annat den eldiga Serbijankadansen från Ryssland/Polen, spansk flamenco, indisk Bollywooddans, finsk-romsk tango och balkandans.

Showen avslutas med en konsert med ett brännande budskap från förorten med romska rapduon T.N.T.

Medverkande: Trajosko Drom, Svarta safirer, T.N.T, Tuula Friman

Tid & Plats: Onsdag 16 augusti, 17.45‑19.00, Bältespännarparken - Cirkustältet


Designa en egen dräkt inspirerad av romska folkdräkter

Designa romska kläder i olika färger och stilar och uttryck din kreativa sida. Tillsammans gör vi miniatyrmodeller med kläder i papper och tyg.

Platsinformation och tillgänglighet

Aktiviteten håller till i Trädgårdsföreningens Växthus (det som tidigare kallades Fjärilshuset). Växthuset ligger mellan Palmhuset och Rosencaféet. Vi ber alla vuxna med barnvagnar att ställa dem vid angivna platser. Det är inga problem för dig som har rullstol eller rollator att komma fram till och att delta i aktiviteten. Det finns öronproppar på plats för dig som behöver extra mycket lugn och ro.

Medverkande: Trajosko Drom

Tid & plats: Söndag 20 augusti, 12.00‑18.00, Trädgårdsföreningen - Ateljé Växthuset


Romska traditionella dräkter

Vackra dräkter från olika romska grupper

Under kulturkalaset visas vackra romska dräkter från olika romska grupper i Göteborgs stadsmuseums foajé. Få en inblick i hur den romska kvinnan går klädd i romska traditionella dräkter.

Medverkande: Trajosko Drom, en ideell organisation som arbetar för romers rättigheter.

Tid & plats: 16–19 augusti, Göteborgs stadsmuseum

Gilla Trajosko Drom på Facebook!